Welcome to Amberlicious! Join us, spazz and meet your fellows Embers!
Welcome to Amberlicious.
This is the largest International Forum dedicated to
f(x) Amber Liu (엠버).
Share and spazz about SME's first & only female rapper!
Make friends from all over the world and spread the love!
Join the international EMBER community
NOW

Seoul, South Korea



Amberlicious (L.A.)



    The Malay Thread

    Share
    avatar
    YoonHee
    Graphic Designer

    Posts : 161
    Join date : 2010-12-10
    Location : Singapore

    The Malay Thread

    Post by YoonHee on Sun Dec 19, 2010 8:05 pm

    Assalamualaikum, nama saya Amienah ^^
    Apa khabar semua? Siape-siape yang tahu bahasa melayu sila berbual-bual di sini bersama saya Smile
    Melayu saya tidak berapa bagus, hehe Very Happy Saya harap dapat jumpa beberapa orang lain yang tau melayu juga..
    Jom! Very Happy


    _________________________________

    { oh, the lunber love ♥️ }
    ©️ me.
    avatar ©️ amphataemin@tumblr
    avatar
    bluesky
    Moderator

    Posts : 326
    Join date : 2010-05-14
    Age : 94
    Location : Malaysia

    Re: The Malay Thread

    Post by bluesky on Sun Dec 19, 2010 9:55 pm

    Mualaikumwasalam, nama saya blue.
    Khabar baik. Kamu pula bagaimana?
    Ahem! jom kita berbual -bual dalam bahasa melayu
    Okay apa topic yang kita nak bualkan.


    _________________________________
    " Happiness keeps you Sweet,
    Trials keep you strong,
    Sorrow keeps you human,
    Failure keeps you humble and
    Success keeps you glowing,
    But only faith and attitude keeps you going.
    Have a nice day!"

    'Never frown, even when you are sad,
    because you never know who is
    falling in love with your smile.'
    avatar
    YoonHee
    Graphic Designer

    Posts : 161
    Join date : 2010-12-10
    Location : Singapore

    Re: The Malay Thread

    Post by YoonHee on Sun Dec 19, 2010 10:33 pm

    khabar baik Smile topic apa... saya pun tak tahu XD
    saya tak selalu berbual dengan baku hehe ^^

    semua baik... kamu pula bagaimana? Very Happy ah, dan ade orang lain yang tahu bahasa melayu di forum ini?


    _________________________________

    { oh, the lunber love ♥️ }
    ©️ me.
    avatar ©️ amphataemin@tumblr
    avatar
    bluesky
    Moderator

    Posts : 326
    Join date : 2010-05-14
    Age : 94
    Location : Malaysia

    Re: The Malay Thread

    Post by bluesky on Mon Dec 20, 2010 3:27 pm

    selamat pagi
    amienah

    saya khabar baik, cuma sibuk sedikit membazir wang dengan routine kereta

    dah dapat cari tajuk perbualan kita kah?
    apa yang kita nak bincang?

    member lain yang tahu bahasa melayu ada kot, tapi masih belum timbul lagi,
    so kena tunggu.

    nota : baku tak baku, janji kita faham apa yang dituliskan, betul tak.
    Kalau amienah nak guna bahasa kampung pun tak apa


    _________________________________
    " Happiness keeps you Sweet,
    Trials keep you strong,
    Sorrow keeps you human,
    Failure keeps you humble and
    Success keeps you glowing,
    But only faith and attitude keeps you going.
    Have a nice day!"

    'Never frown, even when you are sad,
    because you never know who is
    falling in love with your smile.'
    avatar
    YoonHee
    Graphic Designer

    Posts : 161
    Join date : 2010-12-10
    Location : Singapore

    Re: The Malay Thread

    Post by YoonHee on Mon Dec 20, 2010 5:08 pm

    oh selamat petang hehe Smile sekarang sudah 1:04PM ^^
    saya juga tidak tahu apa topik untuk kite berbincang dan berbual... pasal kehilangan amber? kekeke saya cakap 'kehilangan amber' macam dia kena kidnap XD
    yah, saya juga rasa ada member lain yang tahu behasa melayu...

    ah dan betul... asal kan kami faham apa yang kita berbual ^^
    blue, awk suka group apa selain dari f(x)? saya suka super junior, cnblue, t-ara, ft island dan banyak lagi, tapi saya tidak suka 2pm sangat ^^


    _________________________________

    { oh, the lunber love ♥️ }
    ©️ me.
    avatar ©️ amphataemin@tumblr
    avatar
    bluesky
    Moderator

    Posts : 326
    Join date : 2010-05-14
    Age : 94
    Location : Malaysia

    Re: The Malay Thread

    Post by bluesky on Tue Dec 21, 2010 3:08 am

    hallo
    selamat petang

    mari kita bual saja apa yang terlintas kat otak kita, boleh tak.

    ahem! setakat ni, saya hard core kepada fx saja. ahli yang saya minat ialah amber
    kumpulan kpop yang lain masih gagal memasuki dunia ku.
    saya ada dengar lagu dari kumpulan lain sekadar mengisi masa lapang saja.
    mengapa tak berapa suka 2pm, bagaimana pula dengan khuntoria?

    kalau lagu dari taiwan, saya minat kumpulan she, kamu ada minat kumpulan ini tak?


    _________________________________
    " Happiness keeps you Sweet,
    Trials keep you strong,
    Sorrow keeps you human,
    Failure keeps you humble and
    Success keeps you glowing,
    But only faith and attitude keeps you going.
    Have a nice day!"

    'Never frown, even when you are sad,
    because you never know who is
    falling in love with your smile.'
    avatar
    YoonHee
    Graphic Designer

    Posts : 161
    Join date : 2010-12-10
    Location : Singapore

    Re: The Malay Thread

    Post by YoonHee on Tue Dec 21, 2010 7:40 pm

    selamat petang~

    oh, saya pun suka f(x) sama seperti super junior haha ^^ ohh, so kamu minat f(x) sahaja..
    saya pun tidak tahu kenapa saya tidak suka 2pm, faham2 aje lah ^^
    khuntoria boleh tahan lah, tapi tk berapa minat sangat Very Happy

    saya pun suka s.h.e! saya suka hebe dan ella. kamu pula?


    _________________________________

    { oh, the lunber love ♥️ }
    ©️ me.
    avatar ©️ amphataemin@tumblr
    avatar
    bluesky
    Moderator

    Posts : 326
    Join date : 2010-05-14
    Age : 94
    Location : Malaysia

    Re: The Malay Thread

    Post by bluesky on Wed Dec 22, 2010 3:52 am

    selamat petang

    saya minat ella sahaja.
    saya suka dengar suara ella.
    lakonan ella pun bagus

    2pm saya tak kenal mereka.


    _________________________________
    " Happiness keeps you Sweet,
    Trials keep you strong,
    Sorrow keeps you human,
    Failure keeps you humble and
    Success keeps you glowing,
    But only faith and attitude keeps you going.
    Have a nice day!"

    'Never frown, even when you are sad,
    because you never know who is
    falling in love with your smile.'
    avatar
    YoonHee
    Graphic Designer

    Posts : 161
    Join date : 2010-12-10
    Location : Singapore

    Re: The Malay Thread

    Post by YoonHee on Wed Dec 22, 2010 9:30 pm

    selamat petang kepada awk juga~

    ohh, ella macam bagai tomboy ye? macam amber! tapi dua2 lawa.. Very Happy
    saya pun suka ella berlakon, bagus lakonannya, tak 'fake'.
    oh, 2pm di dalam entertainment jyp. tapi tk berapa suka dorang ^^

    di f(x), kamu rasa siapenye suara yang paling sedap? saya suka krystalnye suara, tetapi lunanye suara lebih hebat!! saya belum betul2 dengar suara sulli dan victoria, jadi saya tidak berapa tahu mereka nye suara begitu hebat ke tak ^^

    maaf kalau apa yang saya cakap ini berbelit-belit ^^;;


    _________________________________

    { oh, the lunber love ♥️ }
    ©️ me.
    avatar ©️ amphataemin@tumblr
    avatar
    bluesky
    Moderator

    Posts : 326
    Join date : 2010-05-14
    Age : 94
    Location : Malaysia

    Re: The Malay Thread

    Post by bluesky on Thu Dec 23, 2010 3:37 am

    salam sejahtera
    amienah

    bagi saya ella biasa saja cuma pakaian serta rambut pendek buat orang panggil dia tomboy.
    ada banyak persamaan antara ella dan amber.

    hahaha
    hai! yah! awak buat saya pening dengan perkataan yang berbelit belit macam ular.
    bagi saya, semua suara fx bagus untuk didengar. setiap orang ada keistimewaan tersendiri.
    cuma saya lebih minat ke suara amber seperti mana saya minat suara ella.
    tak kira amber rap atau nyanyi biasa, saya suka dengar suara mereka.
    suara anita mui pun sedap didengar, betul tak?

    bagaimana dengan farenheit, ada awak minat lagu mereka?




    _________________________________
    " Happiness keeps you Sweet,
    Trials keep you strong,
    Sorrow keeps you human,
    Failure keeps you humble and
    Success keeps you glowing,
    But only faith and attitude keeps you going.
    Have a nice day!"

    'Never frown, even when you are sad,
    because you never know who is
    falling in love with your smile.'
    avatar
    YoonHee
    Graphic Designer

    Posts : 161
    Join date : 2010-12-10
    Location : Singapore

    Re: The Malay Thread

    Post by YoonHee on Thu Dec 23, 2010 6:52 pm

    farenheit... tak berapa minat dengan mereka. saya cuma tau Wu Chun aje hehe ^^
    tapi saya tahu mereka popular.


    _________________________________

    { oh, the lunber love ♥️ }
    ©️ me.
    avatar ©️ amphataemin@tumblr
    avatar
    bluesky
    Moderator

    Posts : 326
    Join date : 2010-05-14
    Age : 94
    Location : Malaysia

    Re: The Malay Thread

    Post by bluesky on Fri Dec 24, 2010 2:08 am

    oh i see,
    kau hanya kenal wuchun dalam farenheit.
    yup mereka memang terkenal.

    hai hari natal jatuh sabtu ini, ada plan ke mana - manakah?

    apa azam tahun baru kau?


    _________________________________
    " Happiness keeps you Sweet,
    Trials keep you strong,
    Sorrow keeps you human,
    Failure keeps you humble and
    Success keeps you glowing,
    But only faith and attitude keeps you going.
    Have a nice day!"

    'Never frown, even when you are sad,
    because you never know who is
    falling in love with your smile.'
    avatar
    YoonHee
    Graphic Designer

    Posts : 161
    Join date : 2010-12-10
    Location : Singapore

    Re: The Malay Thread

    Post by YoonHee on Fri Dec 24, 2010 3:02 am

    hari sabtu... saya pun tak tahu nk gi ke mana. semalam saya pergi main laut di beach, best gile XD

    azam tahun baru aku... aku nk kurus! saya semangkin gemuk... tenguk f(x) yang kurus2 ini, saya rasa nak berubah lah Very Happy dan saya nak beli piano, ada inspirasi untuk bermain piano haha.

    awk pula?


    _________________________________

    { oh, the lunber love ♥️ }
    ©️ me.
    avatar ©️ amphataemin@tumblr
    avatar
    bluesky
    Moderator

    Posts : 326
    Join date : 2010-05-14
    Age : 94
    Location : Malaysia

    Re: The Malay Thread

    Post by bluesky on Sun Dec 26, 2010 3:17 am

    salam sejahtera
    dah lama saya tak ke pantai.
    i see, hang ke pantai dengan siapa?
    boleh tak ceritakan pengalamanmu di pantai.
    saya suka lepak kat pantai sambil mencari lala.

    oh i see, awak kata diri awak gemuk, boleh bagi tahu berapa berat badan anda?
    saya ni memang dah terlebih berat badan, doktor suruh saya kurangkan 8kilo dari
    berat badan sekarang, tapi saya gagal melakukannya. apa nak buat saya tak tahan lapar?

    wow! nak main piano, mesti ada bakat nak mencipta lagu, betul tak

    semoga azam mu dapat dicapai olehmu sebelum berakhirnya tahun 2011.

    azam saya ialah untuk setakat ini ialah nak kumpul duit untuk ke negeri yang bersalji, saya nak merasai kehebatan allah. kikiki


    _________________________________
    " Happiness keeps you Sweet,
    Trials keep you strong,
    Sorrow keeps you human,
    Failure keeps you humble and
    Success keeps you glowing,
    But only faith and attitude keeps you going.
    Have a nice day!"

    'Never frown, even when you are sad,
    because you never know who is
    falling in love with your smile.'
    avatar
    YoonHee
    Graphic Designer

    Posts : 161
    Join date : 2010-12-10
    Location : Singapore

    Re: The Malay Thread

    Post by YoonHee on Wed Dec 29, 2010 8:53 pm

    oh hari itu, saya dan kawan saya semua pergi ke pantai untuk syiok sendiri.. best ah, tetapi game yang kami sudah plan tak jadi nak main... selepas balik dari pantai kami semua membaca-baca dua supaya "bende" itu tak ikut kami ^^

    berat badan saya ialah 48kg, dan saya baru sahaja umur 13. saya hendak kurus kan badan, sebab ramai orang dah kata saya ini gemuk. saya betul2 faham awak, kerana saya pun tidak boleh tahan lapar. tetapi sekarang saya sedang melatih dan main skipping hari2.

    ia, saya hendak mencipta lagu satu hari haha ^^ amin, semoga azam saya dan azam kamu dapat dicapai ^^

    woah, kamu hendak ke negeri yang bersalji? mana satu? saya pun hendak pergi ke negeri yang bersalji, tetapi saya pun begitu, tidak ada cukup duit untuk pergi sekeluarga Sad


    _________________________________

    { oh, the lunber love ♥️ }
    ©️ me.
    avatar ©️ amphataemin@tumblr
    avatar
    bluesky
    Moderator

    Posts : 326
    Join date : 2010-05-14
    Age : 94
    Location : Malaysia

    Re: The Malay Thread

    Post by bluesky on Fri Dec 31, 2010 1:34 am

    selamat petang,
    amienah
    oh oooo apa dah jadi di pantai itu, mengapa game plan yang kamu plan tak jadi main?
    ada benda ikut kamu balik kah?

    bagus lah tu kau dah tanam azam untuk kuruskan badan dengan skipping. ini saya sokong.
    boleh lawan fx nanti, kan?
    terimakasih kerana memahami saya.
    tapi ingat jangan skip makan kalau nak diet, kita kena makan ikut masa tapi kurangkan kan saiz makanan kita serta banyakkan makan oat.
    48kg bukannya gemuk sangat kecuali kalau kita rendah tapi kamu baru umur 13tahun, masa badan tengah membesar, kamu perlukan makanan untuk badanmu membesar.
    pedulikan mulut orang, janji kita bahagia dengan bentuk badan kita, dah kira bahagia.
    janji makbapa tak bising dah kira ok, betul tak?

    yahoooo, saya ada adik pencita lagu, moga2 mu dapat mencapai impian mu serta saya dengan impian saya, amin

    yup saya bercita nak ke negara bersalji, mana satu belum pasti lagi dan saya akan mula kumpul duit mulai tahun baru ini.
    kamu pun boleh buat gitu juga, untuk meringankan beban kewangan keluargamu untuk membolehkan kamu sekeluarga pergi bercuti ke negara bersalji


    _________________________________
    " Happiness keeps you Sweet,
    Trials keep you strong,
    Sorrow keeps you human,
    Failure keeps you humble and
    Success keeps you glowing,
    But only faith and attitude keeps you going.
    Have a nice day!"

    'Never frown, even when you are sad,
    because you never know who is
    falling in love with your smile.'
    avatar
    YoonHee
    Graphic Designer

    Posts : 161
    Join date : 2010-12-10
    Location : Singapore

    Re: The Malay Thread

    Post by YoonHee on Wed Apr 06, 2011 9:05 pm

    hehe maaf kerana tidak balas reply awk ^^ tahun ini saya sangat sebuk dengan banyak perkara seperti kerja perpustakaan kerana saya telah mengambil position sebagai librarian di perpustakaan sekolah saya, dan juga peperiksaan awal tahun akan bermula di April 25! O_O
    kalau saya bercakap dengan "kita" dan "awk" boleh? Very Happy dah biasa sangat ah XD

    yah, kite sekarang sedang menjaga pemakanan kite sebab nanti takut maseh dah besar tidak boleh kuruskan badan lagi. ah dengan betul, kte tak boleh skip meal kerana nanti diet kita tidak akan menjadi... dan tiap2 hari kite nampak seorang perempuan cine sedang berlari anak-anak (?) or jogging di park dekat dengan rumah kite. so kite macam motivated! ^^

    awk ade minat untuk belajar main apa2 musical instrument? march lalu saya telah membeli keyboard piano baru dan qualitynya sungguh bagus <3



    _________________________________

    { oh, the lunber love ♥️ }
    ©️ me.
    avatar ©️ amphataemin@tumblr
    avatar
    bluesky
    Moderator

    Posts : 326
    Join date : 2010-05-14
    Age : 94
    Location : Malaysia

    Re: The Malay Thread

    Post by bluesky on Thu Sep 08, 2011 5:47 am

    maaf baru terlintas dan terus masuk ke forum ini
    oh gitu patutlah lama awak menghilang diri.
    kalau awak nak bercakap dengan "kita" dan "awk" boleh. Asalkan kita boleh saling memahami apa yang kita tulis.

    setuju dengan apa yang awak cakap pasal diet

    buat masa ini saya tak ada minat nak belajar apa2 musical instrument

    taniah kepada awak kerana memiliki keyboard piano baru .
    ahem! kalau dah gubah lagu tolong lah share dengan saya, boleh

    minta maaf kerana lambat balas messagemu


    _________________________________
    " Happiness keeps you Sweet,
    Trials keep you strong,
    Sorrow keeps you human,
    Failure keeps you humble and
    Success keeps you glowing,
    But only faith and attitude keeps you going.
    Have a nice day!"

    'Never frown, even when you are sad,
    because you never know who is
    falling in love with your smile.'

    Sponsored content

    Re: The Malay Thread

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Oct 21, 2017 8:28 pm